Zamlaćivanje običnog naroda počinje ili bolje reći zamlaćivanje običnog naroda se nastavlja.

Niti su  se političari zahuktali na svojim obavezama koje su preuzeli na prethodnim izborima, niti su prethodni izbori implementirani a najavljuju nam nove koalicije. Iako, po zakonu u BiH nema vanrednih izbora situacija je zrela za rekonstrukciju vlasti gotovo pa na svim nivoima. Ali rekonstrukciju u kojoj bi trebalo ukinuti sve političke partije i krenuti od nule.
U sadašnjim političkim partijama koje sebe nazivaju ozbiljnim političkim faktorima izgleda da na prethodnim izborima nisu bili ozbiljni jer su su znali da ce biti nove koalicije i da će ovaj mandat kao i prethodni proći u formiranju vlasti u krizi vlasti u novim koalicijama i  bilateralnim i trilateralnim pregovorima.
Imamo situaciju da jedna partija ode u opoziciju i ne želi više biti na vlasti jer su pali njihovi principi, a njihovi politički predstavnici ostaju na funkcijama. Kako to. Ako je recimo Demokratska fronta kao politička partija odustala od vlasti na državnom nivou jer su principi zbog kojih su ulazili u vlast od strane SDA prekršeni, kako je moguće da u ZDK predsjedavajući skupštine ostane na vlasti tj. u fotelji i  da na kantonalnom nivou  nisu prekršeni principi zbog kojih se ulazilo u koaliciju, a oni jesu prekršeni na federalnom nivou.
Sve u svemu kurcšlus.

u ZDK smijeniše direktora zavoda za zapošljavanje koji je radio kako je radio. Suština priče je u tome što on nije imao više nikakve političke moći jer je partija koja ga je postavila prestala biti politički faktor. Obzirom da je to bila partija kratkog daha tj. projekat a ne partija, odleprša Ratko ko da ga ni bog nije dao.
Vrhunac priče je upravo objavljen juče, a to je da je federalno ministarstvo poljoprivrede ukinulo rješenja o poticaju za 2014.godinu.
Ma vidi molim te. Obećali podijeliti pare. Prošli svi rokovi za podjelu i maheri skontali bolje uknuti riješenja i ne podijeliti novac tako će ostati u budžetu više para.
Ako je, a tada je Lijan bio ministar, napravljena kakva malverzacija za to postoje sudski i  pravosudni organi i nek rade svoj posao, a poticaji se moraju podijeliti. Običan seljak kalkuliše sa proizvodnjom i kada dobije riješenje ugradi i taj novac u posao kojim se bavi, poljoprivredu. A sad se našli pametnjakovići jednostavno, ukinuti.
Gdje je krivica onih koji  su izdali riješenja?
Gdje je krivica onih koji su doveli one koji su izdali riješenja?
Šta će biti sa novim koalicijama?
Koliko je relevantno ili politički odgovorno od onih koji su na vlasti ozbiljan politički faktor da u koaliciju uvlače neozbiljne male i nebitne svoje političke intimuse. Zamlaćivanje običnog naroda počinje ili bolje reći zamlaćivanje običnog naroda se nastavlja.
Potpredsjenik Osmanović novinskoj kući Fena dao je izjavu
Predstavnici SDA, Bosanskohercegovačke patriotske stranke, SBiH i  Stranke demokratske aktivnosti  A-SDA potpisali su krajem jula sporazum o političkoj suradnji, zajedničkom djelovanju i jedinstvenom nastupu za mandatni period 2015-2018. Tim sporazumom opredijelili su se za političku borbu za cjelovitost BiH i jačanje njenih institucija, te za provođenje suštinskih ekonomskih i društveno-političkih reformi koje će pokrenuti razvoj i ekonomski napredak.

A ja kaže šta će biti ako ne bude kako ste potpisali. Šta su sankcije, vašeg dogovora!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci