Nemoj da budem prost, Evropo kurvo...

opet ograde opet tarabe. opet granice. prvo smo mi sa balkana imali granicu na sloveniji pa smo je imali Evo U hrvatskoj a sada izbjeglice, paćenici iz ratom zahvaćenih područja nemogu u mirne dijelove planete. Ko je to imao hrabrosti ne dozvoliti ljudima da izbjegnu rat i radna stradanja. Koja je to hrabrost čovjeku kojem prijeti smrt ne dozovliti da se makar skloni od prijeteće opasnosti. Izgleda da su Madjari, Hrvati dobili zadatak da štite "kurvu Evropu" od ljudi, žena, djece, nejači i njihov dobro uljuljkani mirni život ne uznemiravaju dok oni trče za eurima.
U Makedoniji suzavcem i šok bombama razbijaju izbjeglice iz Sirije, u Mediteranu svako malo potone brod imigranata iz Afrike, Slovačka prima samo izbjeglice-hrišćane - ako je ikada bilo pravo vrijeme za asteroid, sad je. Ako ne da izbriše čovječanstvo, kao rak planete, a ono barem da satare ovo govno koje se kliče EU.
Suzavcem i šok bombama na imigrante na makedonskoj granici! ZAŠTO! Zato što žele živjeti, zato što ne žele se boriti za neke glupe kapitalističke interese. Ne žele učestvovati u igrama koje su skrojili veliki. ZAŠTO!!!!
Makedonska policija upotrebila je šok bombe i suzavac kako bi rasterala na hiljade migranata na ničijoj zemlji, koji pokušavaju da iz Grčke pređu u Makedoniju. Duž granične linije su raspoređene jake policijske snage i oklopna vozila, a postavljena je i bodljikava žica sa namJerom da se spreči ulazak talasa migranata iz Grčke u Makedoniju.
Zoveli se ovo rat ili raslojavanje. zove li se ovo rasna segregacija, polna, religijska koja god. U Mad Max-u gledao sam i nisam mogao da vjerujem, danas isto to živim i ne mogu da vjerujem da postoje takvi ljudi koji ne žele pored sebe one kojima treba pomoć. Ne žele pomoći onom kome je pomoć neophodna. STRAŠNO DA NEMOŽE STRAŠNIJE. Ako je to Evropa ja ne želim biti tamo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci