Kako smo porobljeni od bogatih

Pretposavka je da će BiH imati 2 milona Bosanaca i Hercegovaca 2050 godine. Koliko će biti ostalih 2,5 miliona i ko će to biti. Sigurno ne Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Uzaludna je politika nacionalističkih vodja u etničkom čišćenju teritorija na kojima oni vladaju, jer samo za nekih tridesetak godina, upravo koliko je prošlo od rata naovamo u BiH će živjeti 2 miliona bosanaca i hercegovaca. Ako se ne promijeni politička slika to znači da će hrvata biti oko 300.000, i to samo u ljutoj hercegovini, srba oko 1,200.000 , upravo u užem dijelu Republike Srpske i nešto malo više bošnjaka koji će biti stacionirani na prostoru Goražda, Visokog Breze i  Vareša. Pošto je ovo teritorija interesantna normalnima ovdje će iz bijelog svijeta doći živjeti 2,5 milona nekih drugih. Ako uzmem u obzir današnji trend. u Hercegovini će živjeti Arapi i to nekih 400.000 u području na kojem je SDA dominantna, dominiraće Kinezi i to nekih 1 milion, a u Repulblici Srpskoj naseljavaće se bjelorusi, ukrajinci, ili možda Sirijci, Egipćani. I to nekih 1 milion. Samim tim naredne godine 2051. će se početi radjati mali Bosanci i Hercegovci koji su čokolada boje, kosooki. Oštre kao zivt crne boje kose, niskog rasta, okrugle glave ni nalik na današnju fizionomiju.
Predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini (UZOPI) Mirhunisa Zukić kazala je da su, na osnovu istraživanja koje provode od 2013. godine pa do danas, zabilježili da je oko 68.000 građana napustilo BiH. Zukić je informirala novinare da su uzrok ovih masovnih odlazaka loše politike zapošljavanja u BiH, ekonomska situacija te hiperprodukcija kadrova. Kada su u pitanju sela i mjesne zajednice radi se o stanovništvu koji odlaze iz BiH i vraćaju se, odnosno nalaze privremene poslove u inostranstvu, pretežno u evropskim zemljama te naglasila da se ne radi samo o odlasku povratnika već kompletnog stanovništva.
Bivši predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH Zaim Pašić, koji je trenutno zadužen za koordinaciju s nevladinim organizacijama u BiH, naveo je podatke po kojima je na početku njenog organiziranja, dijaspora BiH brojila oko  milion osoba, a da se sada, po zadnjim podacima, taj broj povećao na dva miliona. Dodao je da veliki broj mladih iz BiH u inostranstvu teško nalaze poslove u svojoj struci, iako imaju veoma dobro obrazovanje.

Iz Sarajeva će Arapi Ekonomskim mjerama istjerati sve one koji nemaju novaca, a to je sve one domaće koji danas čine taj grad. Banja Luka će sasvim sigurno biti interesantna došljacima iz Ukrajine i Egipta. Granica izmedju Srbije i Madjarske usmjeriće izbjeglice sa Bliskog istoka upravo prema BiH. hercegovina će biti naseljena siromašnim izbjeglicama sa bliskog istoka na zemljištu koje danas kupuju Arapi i radiće za njih na njihovom zemljištu koje danas za male novce kupuju od domaćih Hercegovaca.
Kultura neće biti uništena, naprotiv biće obogaćena kulturom novih BiH gradjana, sa kulturama koje će doći i naseliti se na ove prostore. Evropska kultura u navali kakofonije naroda i njihovih kultura biće bukvalno istjerana sa ovih prostora. Dejtonski sporazum nam neće trebati jer će novi stanovnici BiH formirati nove političke snage pa će ove domaće političke partije preći raditi u ilegali biće potkupljive i siromašne u političkom smislu nebitne pa će tako na ovim prostorima biti uspostavljen novi sistem. Sve balkanske zemlje će ići u jedan savez Balkanskih zemalja gdje će proizvoditi energiju vodu voće i povrće i uspjeti ga jeftino prodati u Evropsku uniju, jer samo na taj način će Balkan sa svojim novim vlastodršcima moći preživjeti.
 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci