Koga je briga, Biljana umjesto Ratka

Za ono o čemu želim pisati kada sam ja išao u školu nije trebao pravni fakultet, bilo je dovoljno 2. razred srednje škole i predmet koji se tada zvao marksizam. Učili su me brate, o slobodi mišljenja, o demokratskom procesu bilo je lekcija i o delegatskom sistemu i o pravilima ponašanja, bilo je malo priče i o bontonu i pristojnosti. Demokratski principi bi morali biti i danas na vlasti. Ali neke druge vrijednosti su zavladale.

Kako javlja portal Zenica blog, Zeničko dobojski kantonu je sretan, smijenjen je direktor Zavoda za zapošljavanje i umjesto njega naravno postavljena je druga osoba. Radi se o Biljani Šišić iz Žepča. Ono što se moglo pročitati izmedju redova je činjenica da je Biljana Šišić kao član privremenog Upravnog odbora ispred reda zaposlenika odlučivala o samoj sebi. Kada je odluka donešena onda je naknadno donešena odluka o popuni upravnog odbora i mjesto koje je do sada obavljala je popunjeno.

Onako na prvu, to je normalno, medjutim, nije normalno. Kako će biti normalno kada upravni odbor od pet članova glasa za odredjenu odluku i jedan od glasova je upravo Biljana i ona glasa za sebe. Licemjerno, hladno proračunato, gladno, životinjski proračunato.

U demokratskom procesu gospodja je morala istupiti iz Upravnog odbora i predati svoju kandidaturu za mjesto direktora i dozvoliti Upravnom odboru da bez njenog prisustva i utjecaja donese objektivnu odluku.
Ako je kojim slučajem donesena odluka o vršiocu dužnosti ne znači ništa, da bilo koji od prethodnih direktora pa i sam smijenjeni Ratko Orlandić nemože ponovo konkurisati. Skupština je insistirala na smjeni direktora i ovom ujdurmom koju su napravili i ishitrenom odlukom napravili su veliki štetu upravo onim korisnicima usluga Zavoda za zapošljavanje.

Drugi pogled na istu osobu. Probajte potražiti gospodju na fb, nema profil. Probajte je potražiti na google, nema je. Izgleda da ništa nije radila. ZAŠTO SU JE IZABRALI!!!!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci