Vuk dlaku mijenja Vučić nikada


Čudila mi činjenica da su mediji susjedne zemlje u svojim izvjestajima griješili u gramtici. svi su  ali listom govorili da su izbjeglice sa bliskog istoka nalazili se na srpsko makedonskoj granici. Nekada nam je jezik  bio isti, danas još uvijek nema gramatičkih različitosti i znam da je leksički ispravno srbijansko makedonskoj granici. Medjutim. Radi se o političkoj korektnosti prema današnjem premijeru države i njegovim imperijalističkim apetitima. Granica izmedju Srbije i Makedonije zove se srbijansko makedonska granica, a granica izmedju srba i makedonaca zove se srpsko makedonska granica.
Dakle, srbijanski mediji su pod kontrolom poolitičara na vlasti našli za shodno da griješe u gramatici i izgovaraju ono što njihovi političari vole čuti. Iza makedonije nalazi se srpska zemlja.Što nije tačno . Nalazi se zemlja Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i dalje redom kako ide.

Na nedavno održanoj konferenciji u Beču gospodin Vučić je kazao upravo ono o čemu govorim. A to je da njegove aspiracije i apetiti nisu Kosovo kao što se medju običnim gradjanima misli nego BiH. Odvajanje Republike Srpske i pripajanje Republici Srbiji. Izgleda da ovaj političar koji je došao na vlast tako što je imao sporazum sa Evropskim savjetnicima i ostavio problem kosova i srba na kosovu u istoriju i za  sebe našao novo polje podgrijavanja nacionalnog naboja kod Srba i Srbijanaca. A to je pripajanje republike srpske Srbiji. Činjenica je da je to politički neizvodiva stvar jer Evropska unija ne želi žarište sukova na teritoriji Evrope niti će dozvoliti da se desi odvajanje te i takve teritorije od matice zemlje a to je BiH jer bi onda pretposatvku nacionalista kalibra Vučića otvorila pandorinu kutiju u Evorpi i mnogo bi teritorija tražilo upravo to što bi Vučić želio.

Da ne bude zabune za ovakvu činjenicu i iznošenje aspiracija na teritoriju BiH koju je iznio predsjednik Vučić imam svjedoke koji su to i čuli i vidjeli. Politički predstavnici BiH koji su učestvovali na ovoj konferenciji nisu ni prstom mrdnuli, ali zato jesu obični gradjani BiH koji vole ovu zemlju.
Vučiću prepoznata je tvoja narav, i tvoje želje. Nema ništa od toga.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci