u Beču su bili gradjani BiH

Prošli vikend je bila velika konferencija u  Beču na kojoj su učestvovale zemlje balkana i bitne zemlje Evrope. U sjeni ovog sastanka na čelu bilo je nekoliko sastanaka na kojima su učestvovali predstavnici gradjana zemalja sa Balkana. O tome niste mogli pročitati u medijima, ali je u austrijskim medijima to dobilo pažnju gotovo kao političari i njihov sastanak.
Ovo je informacija koja je zataškana od strane političara na vlasti koja je zatakškana od korumpiranih novinara, aparatčika i prepisivača da evropa nema riješenje za iskompleksirane jalove kopune (političare) balkanskih zemalja.
Moćna Evropa je na konferenciju pozvala obične gradjane. Nas . Da im damo recept kako sa kopunima.
Već od 2009. godine političari koji su svjesni da su oni glavni krojači riješenja političke ujdurme na Balkanu svjesni su da nemaju odgovor. Podgrijavali su nacionalno osviještene političare na rastakanju Jugoslavije. Smetala im je. I bilo je vrlo dobro riješenje probudjeni nacionalni naboj podržati. Danas poslije gotovo tridesetak godina taj nacionalni naboj deformisao je u nacionalistički i kriminalni naboj za koji političari Evrope nemaju odgovor.
Gradjani BiH imaju riješenje.
Formirana je "Mreža 5f7", u kojoj su predstavnici 24 grada, nevladinih organizacija, neformalnih grupa, plenuma gradjana, sindikata. Nadam se da nisam nekog zaboravio. Ove godine ovakva jedna gradjanska politička borba će krenuti putem za istinom. Zahtijevat ćemo od političara da rade u interesu gradjana.
Mnogi će  reći da plenumi nisu ništa uradili. kako nisu. NEvjerne Tome ili nisu bile tu ili ne vide rezultate organizovanog izrazavanja nezadovoljstva gradjana ili su na vlasti. Nema četvrto. Političarima smijete sve reći ali im nesmijete obećati da će se ponoviti februar 2014. jer će da bi zaštitili ono što uzimaju, pozovu policiju i tužilaštvo.
Toliko je onih koji su išli na sud u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli zbog iskazivanja gradjanskog nezadovoljstva, da me čude nevjerne Tome jer izgleda da im nije dovoljno što kopuni (političari) žele zaštiti sebe, a ne raditi posao zbog kojeg jesu političari, a to je  u interesu gradjana.
Nevjerne Tome nevjeruju da će protesti penzionera biti. Naravno da će ih biti i naravno je da će biti kontrolisane od vladajućih partija. ali iste te partije nemogu računati na to da će gradjanski aktivizam napraviti to da će penzonerski protesti krenuti  u pravom smjeru. A to je da političari MORAJU penzionerima omogućiti da dobiju zaradjene penzije.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci