Ajmo raja fajront, daj da se plati

Koliko je teška ekonomska situacija je da u bankama zaposlenici gube posao.
Prije nekih dvadesetak godina, odmah poslije rata,  kada je u BiH uspostavljana država, nekako iznenada krenula je akcija uklanjanja Moldavki iz ugostiteljskih objekata. Naravno, da mi obični gradjani nismo vjerovali da će se to desiti čuj nema više posla za kurve, ali desi se to. Pvo smo se smijali, ali kada se smanji broj objekata gdje su Moldavke bile uposlene "za zabavu", bio je znak. Ali je puno znakovitije bilo to da su vlasnici tih objekata prestali plaćati piće kada medju svojim prijateljima plaćaju piće. Kada više nisu nabavljali nove   "polovnjake" automobile, kada su počeli zatvarati objekte.
Upravo slično tome dešava se nešto neobično o čemu novinari ne žele da pišu ali je činjenica koja govori da nema dalje. Niko ne priča da se u Srbiji teško živi, svi vide Beograd i beogradske ulice. Sve je pink. Pravi život ni blizu nije takav.
Beograd je najveći grad na Balkanu i naravno da on živi svoj život u odnosu na zemlju, ali kada u zadnjih nekoliko mjeseci veliki broj ljudi zaposlenika u bankama izgubi posao , eeee to nešto govori. Nadam se da će biti kao i sa Moldavkama. "Prvo rastjeraju zaposlenike a onda gase kupleraje".
Daj bože da taj virus zakači i BiH. Nakotilo se banaka i ovdje.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci