Evropa je pala na civilizacijskom ispitu

Htio sam danas pričati o još jednom pogledu ili stavu prema staroj gospodji Evropi. Nije baš da joj vjerujem jer kada je bio rat na balkanu ista ta Evropa je kalkulisala da ga zaustavi. Svojevremeno je Francuski predsjednik sletio u Sarajevo da bi zaustavio avio napade Amerike. Poslije toga baš se i ne sjećam da su bili odlučni u riješavanju situacije. I danas je ista stvar. Visoki predstavnik u BiH nikako da upotrijevi ovlasti. ne samo ovaj na vlasti nego i oni prethodni nisu se pokazali agilnim da riješe problem. Stara gospodja Evropa kao da čeka nešto.

Rat na Bliskom istoku i egzodus velikog broja ljudi sa jedne strane. Ograde koje postavljaju na granicama Evrope sa druge strane su dobar slagvort na vjerovanje da se Evropa boji islama i muslimana. Stara gospodja Evropa to dostojanstveno trpi i čeka. Šta čeka da mi je znati.
Ipak,  rat na Bliskom istoku je velikih razmjera, a Evropa i njezina Angela Merkel šta su uradile. Baš su se pretrgli u pomaganju izbjeglim i nesretnim ljudima. Vidi, do sad je u Tursku ušlo oko 4 miliona izbjeglica, a trenutno ih je u Turskoj 2 miliona. Za ove godine, koliko traje rat u Siriji, Turska je potrošila oko 6 milijardi dolara, a od zemalja EU joj je obećano 70 miliona, od kojih do današnjeg dana nije uplaćeno ni jedan dolar. Eto, kako im pomažu. Isto tako, je samo iz Sirije, pokrenuto 9 miliona ljudi, što je pola ukupnog stanovništva. Važi samo za Siriju.

I šta sad ko se boji islama i muslimana. Ko je human. Gdje su to korijeni civilizacije i gradjanskog društva. Možda u Evropi koja je kulturu muslimana u krstaškim ratovima svojevremeno uništila. Pokupila sa Bliskog istoka sve što je vrijedno i napustila prostore.

Izgleda da stara gospodja Evropa sa svojom perjanicom Njemačkom gradi jednu novu Evropu u kojoj nema onog o čemu priča i šta zagovara. Njemacko i evropsko licemjerstvo, stare i OHRDANE KURVE, Evrope.
 Tako će i nestati.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci