Burno ljeto 16.




Izgleda da u ovoj Bosni i  Hercegovini političari po navici gradjane drže vrlo nisko. Drže ih samo kao divljač sitnog zuba koja je tu da od izbora do izbora glasa za njih, a ostale obaveze političara prema gradjanima ne postoje. Tj. Političari su zaboravili za njih. Najavljeni protesti za nedelju demobilisanih boraca u jedinstvenim protestima boračkih organizacija demobilisanih pripadnika armije BiH i HVO izgleda da su podijelili boračku populaciju. Krovne organizacije ne žele proteste. Velike organizacije koje okupljaju veliki broj demobilisanih koji u ratu se nisu okoristili nesrećom, niti poslije rata nisu se snašli u političkim križaljkama i uvaljivanjima na pozicije. Tražeći elementarna prava na život koja kroz rat i poraće nisu dobili. Dakle, zlatni ljiljani, velikim dijelom oficiri i ratni vojni invalidi sa visokim procentima invaliditeta ne žele proteste. Oni borci koji su  imali sreću da ne budu ranjeni ili budu ranjeni, ali sa manjim procentom invalidnosti su u velikom broju oni koji žele ravnopravniju raspodjelu ratnog plijena, a to su beneficije koje su gore pomenuti prigrabili tj. Dobili. U funkciji političkog vrha „svog“ naroda ljiljani i oficiri su dobili zadatak da ga štite. Kada su upravo isti ti ljiljani i oficiri tražili da sačuvaju svoje benefite pred istom onom zgradom pred kojom će se okupiti i u nedelju oni obični demobilisani vojnici, onda su zahtijevali uslovljavali onda su bili oštri u iznošenju svojih zahtjeva. Bila je 2010 godina i tih godina na vlasti nije bila njihova politička garnitura.
Danas kada su „njihovi“ upinju se iz sve snage da obezvrijede borbu običnih boraca jer prostom računicom sve ono sto su oni dobili moralo bi biti smanjeno ili ukinuto. Ako na deredžu dodju i oni borci iz rovova bez kojih se rat i ne bi mogao voditi.
Helem, ako je po ljiljanima i oficirima obični borci bi trebali da se vrate kući i isto tako ne bi trebali da se bune jer njima oficirima je dobro. Zaboravili oficiri, da je njihov zadatak boriti se za borce. Kvislinzi su bili i ostali prodane duše. Ista stvar je i u protestima koje su organizovali demobilisani borci. Podijeljeni su na dvije grupe. One koji su se okoristili ratom i oni koji nemaju elementarne uslove za život. Izgleda da je oficirska tuga pregolema ustala raja da ih rastjera. Ako bude prema obicnom svijetu moraće oficiri tražiti gdje će se sakrivati izvan zemlje. Kao i političari koje ljiljani i oficiri trenutno štite. Ili će se nastaviti život kao i  do  sada. Oni koji su  osvojili beneficije nastaviće ih uživati, nastaviće se boriti za „svoju“ politiku ili će oficiri morati pred borcima predati ovu bitku.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci