Burno ljeto 16. ili ko je upalio mrak



Ko to kaže da je bilo rata na Balkanu. Ko to kaže da je u tom ratu i desilo se nešto značajno. Desni su na vlasti od Vardara pa do Triglava. Što je južnije, sve je tužnije, pa tako od ljigavih Slovenaca koji ne žele da imaju išta sa izbjeglicama. Preko Hrvata koji veličaju ustaše, a zaboravljaju da je Tito bio hrvat i da je u njegovo vrijeme najveći grad u hrvatskoj bio Beograd. U Bosni desni na vlasti su samo prividno podijelili interesne zone, a zapravo su napravili ekonomske regije, u kojima svako svoje „arči“. u Crnoj Gori još nikada nisu se desili demokratski izbori. Sve su to rodbinske političke veze. U Makedoniji su kao i uvijek zbunjeni. Makedonija je država koja praktično nema ni pravo ime. Grci im brane. Bugari nešto traže. Albanija polaže prava na jedan dio. Kosovo misli da ima neke svoje dijelove. 
U Srbiji je najinteresantnija situacija, nakon izbora. 
I to nije ništa.
Kako će biti mandataru da formira vladu, tj i da ta ista vlada i skupština normalno funkcionišu. 
Čovjek može dobro da se zabavi prateći političku sliku na Balkanu ali samo pod jednim uslovom, a to je da ne živi ovdje i da ga ne dodiruju ova previranja.
U Srbiji su bili izbori da bi Vučić svoju vlast utvrdio i još četiri godine bio vladar. Rezultati izbora su to potvrdili, velika većina želi njega za lidera. Vučić nije planirao da će Šešelj biti na slobodi i da će učestvovati na vlasti. Helem, velika je dilema šta sa Dačićem. I kako izaći na kraj sa Šešeljom. Da bi Vučić imao dvotrećinsku većinu i politički mir. Takozvani mir. Moraće znati šta sa Dačićem i Šešeljom. Dakle, Dačić ministar unutrašnjih poslova a Šešelj ministar vanjskih poslova.
Sve u svemu. Šešeljev učenik je na vlasti, miloševićev djak je ministar unutrašnjih poslova, a sam Šešelj je ministar vanjskih poslova.
Ko je upalio mrak!  

    

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci