Sve više na ulici, po zakonu.

Svaka ekonomska kriza u zadnjih sedamdesetak godina dovodila je do jedne proste stvari, a to je stezanje kaiša. Zapravo u  suštini ekonomska kriza nije ništa drugo do stezanje kaiša onog ko nema ništa drugo nego kaiš. oni komotniji oni ne stežu kaiš, nego ga popuštaju.
U bih "nazovi sindikat" organizuje prvomajske mirne demonstracije u Tuzli sa jedinim razlogom, a to je da uguši demonstracija nezavisnog sindikata solidarnost jer je ovaj drugi, toliko dugo na sceni da smeta kako sindikalcima tako i ovim na vlasti, da ga je bolje ukinuti.  Taj nazovi sindikat okupi nekih 200 ljudi. pa pobogu onlika tuzla niste mogli više ljudi animirati da dodju na demonstracije.
Možda je situacija da treba posmatrati ko ih organizuje mislim sindikalne demonstracije Mišićka ili Bajramović. Ako je Mišićka onda je to nekoliko hiljada, ako je to Bajramovic to je 200. Jeli normalno da na 4 miliona stanovnika budu dva sindikata podjeljena u nacionalne torove. Gluposti  ko da su nekad radnici bili podijeljeni po nacionalnom ključu. Nisu ni danas, ali jesu njihovi nazovi rukovodioci.
Ako je po ovom prvom maju predsjednik sindikata bih je Mišićka, a ne Bajramović ona je okupila više demonstranata. Bajramović bi mogao komotno kući i gajiti ovce . Može bit da bi imao više uspjeha.
Šalu na stranu. Kome smeta Solidarnost, kome smeta radničko nezadovoljstvo. Mirne demonstracije ne postoje. Jeli, nemože se granatama saditi cvijeće, niti se može ustati protiv jarma tako što ćeš pjesmu zapjevati. Onaj što ti je nabio jaram nabiće ti ga još više samo zapjevaj. zato nek se niko ne šali. Narod šuti.
Novinari nisu zabilježili da narod šuti. Da spontanog okupljanja radnika nije bilo ovdje ili ondje. Ono malo što ih se okupilo, osvještenih, samosvjesnih, hrabrih su napravili medijski dogadjaj. Donijeli su kruh i jagnje gladnim političarima, ovi po navici nisu im rekli niti hvala. Šta će biti kada oni koji su za prvi maj šutili ustanu po svoja prava, šta će biti kada svi oni koji platu primaju sa budžeta moradnu potpisati ugovor na odredjeno vrijeme kakav je u evropi, jer niti su se bunili kada je trebalo niti su se bunili njihovi predstavnici. Pa krenu otkazi. Policija otkazi, zdravstvo otkazi, drzavna uprava otkazi, vojska otkazi . Sve po zakonu. Sve više na ulici, po zakonu.

http://www.story.hr/wp-content/uploads/2013/12/MSkaricic_TLazovic_LBaric_BNola-e1386586073724-640x320.jpg

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci