Crni ples direktora osnovnih škola

Informacije sam dobio iz dobro upućenih izvora, jer radi se o jednom običnom tehničkom sekretaru u osnovnoj školi koji je otišao u penziju. I naravno da ću ga zaštiti da nebi došlo do neželjenih posljedica po tog bivšeg tehničkog sekretara. Naravno i da ću reći niti je muško niti je teh. sekretar, niti je otišao u penziju, ali hipotetski ono što sam saznao je frapantno i želim vas javno pitati preko mog bloga, kao gradjanin,  šta ćete vi uraditi.
Davno nekada kada sam išsao u školu vjerovao sam da su učiteljica, nastavnica vrh vrhova. Najvažniji ljudi na planeti. Direktor škole je ipak bio neko do koga se nije moglo tek tako doći. Ma jednostavno, drugi svijet. Danas kada sam već mator čovjek, vidim da i medju velikim direktorima ima malih ljudi. Pitanje postavljam predsjedniku sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja jer ne vidim ko bi drugi mogao to riješiti. Nepostoji inspekcija koja bi obratila pažnju na ovakve stvari, zato pitam gospodina Šatorovića moželi on šta da uradi povodom ovoga ili će ostati nijem kao u dosta slučajeva do sada.
Zašto su direktori škola recimo djeci za maturske panoe omogućili fotografisanje po cijeni tri fotografije za 10,00 KM kada svi znamo da se to može uraditi za mnogo manje novaca. Uzmeli se u obzir činjenica koliko je osnovnih škola i koliko je razreda koliko djaka i koliko prevara za male djake i njihove roditelje. iiiii. Šta će sindikat uraditi po tome.
Ako se istim povodom samo u jednoj školi za matursku zabavu npr. nadje ponuda od 20,00KM i onda za nekoliko dana ponuda se promijeni i bude 26,00 KM iiii . Šta će sindikat uraditi po tome. Hoćeli zaštiti djake ili će se sindikat baviti samo prosvjetarima.
Kod izleta kada je potrebno angažovati autobus direktori razigraju sa ponudjačima svoju malu igru. moželi to. Ako se vijeće roditelja instrumentalizira onda dobiješ npr. konstrukciju kupnje računara od strane roditelja i opet razigrava direktor. Nije problem ako se uzme sala u školi, ali se izvrši uplata u školsku blagajnu, kuhinja u školi, takodje, gdje odlazi novac od zakupa prostora. Prostora za malverzaciju koliko hoćeš. Takodje je nabavka sitnih potrepština za školu. Opet direktor moze imati raznorazne dogovore sa dobavljačem. npr. kako to da nastavnici kupuju papir i toner za štampač da bi recimo kontrolne radove kopirali moraju kupovati jer boze moj to nije na nabavci škole, iako ti radovi jesu zapravo dio nastave.
Da li znate predsjedniče sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja da su pojedini direktori škola zahtijevali od djaka da sami sebi plate put na takmicenje. Šta ćete vi uraditi.
Pojedini direktori škola od djece naplaćuju uvjerenje i svjedodžbu koja se zapravo dobija od ministarstva. Šta reći kada su školske biblioteke u pitanju. Eventualne donacije i pokloni knjiga se otpisuju jer stanje je uvijek isto, a potom ih knjiže kao kupljene knjige. moželi se tome stati u kraj!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci