sarajevo, zvornik .....

Imaju li političari znanja stati i prevazići problem koji je rodjen u BiH. Ova zemlja je postala pogodno tlo za terorističke napade. Ovako je bilo u Britaniji prije tridesetak godina, i nije vazno što si normalan nosiš normalno odijelo i udjes u normalnu prodavnicu, a drekne bomba. Osta ti bez nogu ili bez života. Onom što je postavio bombu svejedno.
Imali bih ljude i snagu da prevazidje prijetnju ove vrste?
- Nema.
Da li će se terorizam razvijati?
- Hoće.
Dokle?
- Do te mjere da nećes biti bezbijedan ni u rodjenoj kući.
Ko je tome kriv?
Gramzivi sebidovoljni pojedinci koji su političke partije iskoristili da bi sebi izgradili ekonomsku stabilnost. Bezobrazno drsko bez imalo takta. Munafici nema šta, munafici su to.
Kako dalje?
Kako dalje da živi jedan normalan stanovnik BiH kada iza svakog ugla, ali baš svakog vreba terorizam. Ova situacija, ova bezizlaznost je napravljena davno prije ali kratkovidi osobenjaci koji su na vlasti nisu vidjeli šta im se sprema. Kako da objasniš dječaku koji je kao beba bio izbjeglica koji je kao djete izgubio oca, koji je kao školarac bio izdvojen i drukčiji, da oni tamo preko linije nisu krivi. Krivi su oni koji su ga vodili i koji ga vode, krivi su oni koji su mu usadili posebnost i mržnju prema drugom i drukčijem u njegovu glavu. Krivi su oni koji u životu jedino znaju spletkariti i voditi mutne razgovore u kojima nisi siguran jel on za ili protiv normalnog života.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci