Zar nije Šešelj danas trebao otići u Jasenovac



Dokazani nekrivac u ovom ratu nije huškao na rat, nije kriv za ono što je govorio pred rad u Jugoslaviji, nije kriv za ono što je govorio ili radio za vrijeme rata u Hrvatskoj i za rata u BiH. Ajde ako nije Šešelj, zašto nije Vučić. Kad je Vučić došao u Srebrenicu zašto ne i u Jasenovac.
Nešto što se desilo  prije sedamdeset godina ispolitizirano  u dnevnopolitičke svrhe za sve strane je strašno da nemože strašnije. Lešinari pardoni novinari jedva čekaju takve stvari. I kada novinari ničim izazvani napune izvještaje o dogadjaju, nama kojima ne odobravamo takvo ponašanje naših i njihovih političara izazivaju gadjenje prema nekada časnoj profesiji novinara koja je kao savjest gradjanske javnosti bila upozorenje političarima na njihovo ponašanje. Novinaru se za sitne pare prodali političarima. Ne treba čitati tekst dovoljno je samo pročitati ime novinara i redakcije za koju radi i dovoljno je prepoznati kako će biti napisan tekst. Kako se kojim slučajem ne dešava da etablirani hrvatski mediji kritikuju predsjednicu kolindu glede gafa u Jasenovcu. Nećete to pročitati. Nećete pročitati niti da u Beogradu neka pristojna novinarska redakcija kritizerski se odnosi prema Vučićevim egzibicijama pred izbore i kupovinu jurišnih helikoptera od neki dan. Nema redakcije u BiH koja ima sjedište u Sarajevu da će napisati da je dobar potez Milorada Dodika povećanje broja policijskih službenika sa dugim cijevima jer će oni biti upotrebljeni za značajno uvećani broj dilanja droga preko Republike Srpske. Niko ozbiljan u Republici Srpskoj neće napisati da je dobar potez iz Sarajeva odustajanje od Švajcarskih kamata niti pozdraviti prihvatanje Zakona o radu od strane Federalnog parlamenta.
Da se zna krojenje javnosti tj. Dnevnopolitičkih informacija ima dva izvora. Jedan su oni koji ga prave to su političari, a drugi su novinari koji vole viriti iz guzice političarima i pišu ono što političarima odgovara.

Koga briga za narod, bitno je da se ne puca.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci