Opet prebrojavanje, IZBORI 2016




Nacionalističke podvale pred redovno prebrojavanje stada se bliži. Kako drukčije nazvati izbore u ovoj zemlji bosanskoj, od pukog prebrojavanja stada. Moje mišljenje je da u BiH žive tri naroda, sasvim slučajno se poklopilo sa Dejtonskim riješenjem, inače jedno s drugim nemaju ama baš nikakve veze. U lancu ishrane tj. Otimanja materijalnih dobara koje je sveprisutno na Balkanu pa i u BiH traži definisanje i piramide ishrane tj. Izrabljivanja. Na samom vrhu imamo grupu predatora koji se kolokvijano nazivaju političari inače su izrabljivači svih dobara koji imaju vrijednost i mogu donijeti njima lično blagostanje. Druga grupa nešto veća je kategorija onih koji se hrane mrvicama predatora inače spadaju u grupu karnivora, hrane se mesom koje otpada sa zuba predatora ali njihove ambicije nisu velike, pa se zadovoljavaju mrvicama. Treća i najveća grupacija je onih koji ne izlaze na izbore inače se zovu biljojedi, jer ne mogu doći do kvalitetnijeg zalogaja, čak im ni mrvice sa stola predatora ne padaju, jer ih karnivore, druga kategorija koja izlazi na izbore sve pokupi. Pored imena biljojedi oni se slobodno mogu nazvati i hrana predatora. Jer niti se predatori o njima brinu, niti im je briga. Samo se s vremena na vrijeme pobrinu da im se uz jako fizičko obezbijedjenje približe i pokušaju ih ubijediti da ukoliko izadju na izbore da će se popeti na egzistencijalnoj ljestivici u grupu karnivora. Po shvatanju biljojeda, oni bi da ih predatori prvo prevedu u kategoriju karnivora, pa da onda postanu redovni glasači. Tu lanac dobroćudnih propada i biljojedi ostaju biljojedi.
Prije nekoliko godina kada su biljojedi uzeli palije u ruke onda su predatori postali seronje, usrali su se za svoju prostu egzistenciju jer su biljojedi htjeli razbiti im glave zbog njihovog bezočnog bezobrazluka i otimačine. Na kraju te pobune nije se puno toga promijenilo, osim u glavama predatora da se moraju bojati biljojeda. Ako na slijedećim izborima predatori opet očekuju glasove od karnivora ali očekuju da će biljojedi izaći na izbore. A oni to neće.
Šta je sljedeći korak. Naravno za pčekivati, opet će biljojedi uzeti za palije i tražiti glave predatora da im ih razbiju.


Gdje je riješenje?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci