kad nema djece zove se bijela kuga. a kako se zove kad nema mladih ljudi. zove se BiH


vijest iz hrvatskog tiska je ova

ZAGREB  Svaka treća osoba koja je tijekom prošle godine napustila Hrvatsku odselila se u Njemačku, a svaka druga osoba koja se odselila u dobi je između 20 i 44 godine života, pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) o migraciji stanovništva tijekom prošle godine. Prije desetak dana DZS je objavio da se lani iz Hrvatske odselilo 20.858 osoba, dok je iz inozemstva doseljeno 10.638 osoba pa je saldo migracije stanovništva Hrvatske s inozemstvom lani bio negativan i iznosio je minus od 10.220 osoba.

Bosansko hercegovačke prilike su drukčije ako ne i drastičnije.
Mogućnost da se sa hrvatskim papirima može u evropsku uniju daje rezultate. Ili ne vidite više stare poznanike ili oni koji se spremaju ići su nasmijani i čili. Dvojako posmatranje mada u BiH puno toga je trojako. Ali u ovom slučaju samo su dva konstitutivna naroda stajala u red za domovnicu, a onda i putovnicu. Tražili su u svojim korijenima tračak veze sa hrvatskom i putem njega obezbijedjivali sebi hrvatske putovnice. Danas to je došlo do vrhunca. tj. došlo je na naplatu.
Nema veze što su dvadesetak godina hrvatske državljane, a inače stanovnike BiH zloupotrebljavali u političke svrhe i omogućili im da glasaju dva puta. Jednom kao hrvati u Hrvatskojo, a drugi put kao bosanski hrvati u BiH.
Nema veze Što su bošnjaci krili i skrivali da su odradili za sebe i svoje najbliže hrvatske papire. Važno je da su tu.
Ništa nema veze nije toliko bitno kao činjenica koja može stati u jendu polurečenicu "Ćao bosno odoh ja u Evropu".

Vrlo brzo ćemo dobiti zemlju staraca i nesposobljakovića, u koje i sebe ubrajam, koje je ubilo vrijeme i rat koji je sad već davno prošao. U toj zemlji živjeće samo oni koji nemogu ništa niti raditi niti voditi ljubav, niti baviti se politikom nisu za ništa. Mladi su otišli. ćao da vas više nikada ne vidimo poručuje nam mladjarija. A mi matori šta možemo. Nemožemo se pariti, ali zato možemo izlaziti ili ne izlaziti na izbore i kopati sebi bosansku jamu dublju i veću i tamniju nego što je ikada bila.
Bliže nam se izbori koji će biti u procentima još kvalitetnija pobjeda onih koji su na vlasti jer im ovo sa hrvatskim papirima ide u prilog. Mladje je otišlo, starije glasa kako glasa, a ono malo osviještenih koji se kurče da ne glasaju, razmisljaju u strankama, baš nas briga za njih. Dakle, crna rupa evrope bez izgleda da se popravi ili možda izvede na pravi put.
Do sada smo bili samo septička jama, a sada smo bezlična masa u septickoj jami.
Bijela kuga se pojavila zadnjih godina u BiH. Kako će se zvati ono što će nam se dešavati narednih godina. To se jednostavno zove "Nema djece".

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci