Zdrav piše, šta bolestan misli




Ovo pišem prvenstveno za za naš sarajevski CUM, KCUS ili Kliniku.. Kako se već u vašim Kantonima ili vašoj Republici zove ono mjesto gdje zdrav ne ide, a bolestan mora, jer izbora nema! Jer... Uzima mu se od plate, ako radi, a ako ne radi mi koji radimo, doniramo. Za sada su pare, hvala Bogu, samo u pitanju, a kako stvari stoje, ni organi nisu predaleko... jer, ja još uvjek nisam sreo roditelja, koji za svoje dijete ne bi uzo nož i zaklo drugog čovjeka, da je drugačije ne bi nešt ni valjalo... Pa se zapitam, jel se to možda za nas pravi onaj zatvor podno Igmana!? Ili se pravi za njih, naše političare i doktore!? Ja bih dao svaki mjesec dvije marke od moje plate, da se izdvoje za potrebe i fondove bolesnih i za njihovo liječenje, a ne za kantonalne podružnice i plate teta na šalteru koje uzimaju po 2 marke da uradimo nalaze, koje smo da spomenem, mi već platili odbijenicom od naših crkavica i plata. I kako uopće dođosmo do toga da se naši bolesni liječe u klinikama u Turskoj, Njemačkoj, Rusiji, kad se pola Afrike i Azije prije 25 godina školovalo na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani!? Rijetki će prepoznat i reč da je i ovo što vi radite također jedan anacionalni, ali veoma stručni udruženi zločinački poduhvat na kojem bi vam pozavidio i razvikani nacista Mengele. Možda im trebamo dodijelit počasne diplome s natpisom "Dr, Mengele"!? 
Vježbate na nama živima svoju struku, a djecu nam učite da su sadaka i milodarje još od doba poslanika Muhameda i čovjek-Boga Isusa temelj moralnih odnosa u društvu i mjerilo vrijednosti čovjeka. Meni ostaje da vjerujem da ima Boga, jer vi ste jedna obična ljudska govna i nekompetentni stranački uhljebi. Molim Boga da ima Boga i da dobro naloži za vas zbog svih nas. I ja bih se samo-zapalio, samo kad bih znao da će i vas zahvatit! Serem vam se svima kolektivno na vašu Hipokratovu zakletvu, vaše fakultetske profesore, očeve, majke i djedove zbog kojih ste tu gdje jeste, da nam krv sišete dok nam zdravstvo privatnim ne proglasite. Crkli vi da-Bog-da u najgorim ljudskim mukama.
Ovo vam sad ne pišem u svoje ime i u ime svoje djece, mi smo hvala Bogu trenutno i živi i zdravi. Ovo vam pišem u ime svih onih koji su bolesni, jer bolesni nemaju ni snage ni vremena da vam ovo napišu. Bolesni imaju samo tu jednu želju! A njeno ispunjenje je do vas. Ovo vam pišem i u ime svih onih koji su umrli vašim neradom i nemarom, jer ni ti naši mrtvi ne mogu da pišu. 
U životu postoje samo tri agregatna stanja čovjeka ŽIV, BOLESTAN I MRTAV. E upravo vi DRAGI DOKTORI I PROFESORI nama svima od života uzimate, bolesnijima nas pravite, sve dok ne umeremo, a kad umermo gotova priča. E pa nije gotova. 
Paranoik i šizofreničar bi pomislio da vi imate krvlju potpisan NERASKIDIV UGOVOR S POKOPNIM DRUŠTVIMA.
Rekoh samo da jednom zdrav, pomisli i sjeti se kako je u Bosni i Hercegovni biti bolestan.
Dosta nam je više vašeg privatluka, pljačke i vaše stranačke nazovi medicinske struke!
Naši su novčanici preumorni od nebrojenih poziva na humanitarne akcije koje ste vi direktno ili indirektno izazvali.
Nama treba pod hitno neki Međunarodni sud za ljudska prava bolesnih, pa da vam sude za ugrožavanje zdravlja i pretrpljene traume bolesnih.
Nek je i vama "Nazdravlje" kao i Praljku.
STOKO MEDICINSKA

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci