NIGDJE SMO, NIŠTA SMO, A I NIKAKO SMO... ALI, HVALA NA PITANJU!

Slikovni rezultat za fudbal

Već dugo vremena nisam odlgledao bolju reprezentativnu utakmicu od ove u Italiji. Ne pamatim kad je neka reprezentacija ovako strastveno napadala, a kad se neka bolje sistemski branila. Također ne pamtim kad je neka reprezentacija uspjela ovolikim nasrtajima da odoli i odbrani svoj gol, ne sjećam se ni da je neko ovoliko uporno napadao, a da nije uspio do kraja postići gol! Svaka čast i jednima i drugima... Ako ovakvih utakmica bude na Svjetskom Prvenstvu u Rusiji, ovo prvenstvo bi moglo biti baš SJAJNO!!!
Nema u Rusiji ni rastrčanih Amerikanaca, nema ni zanepovjerovat grohnulih Holađana, nema ni šminkersko-fakinskih Talijana, nema ni onih fanatičnih Turaka, ni uglađenih Čeha, ni nesretnih Ukrajjinaca nema, nema ni tvrdoglavih Škota (ni upornih Iraca/ni titravih Danaca nema!), nema ni Baleovih Velšana, nema ni prenemagača Grka, ni one bezlične Austrije nema, nema ni ove u kvalifikacijama dobro solidne Sjeverne Irske...
A nema ni nas! Kad smo povazdan tzv. „sreće usranih gaća“, a inače i relano smo brate intelektualno sumnjivi i atletski balavi i itekako nedorasli ikakvom ozbiljnijem standardu modernog svjetskog fudbala... Nema nas, nema. Kako će nas ikad i bit, kad Bosanci igraju u gotovo svim svjetskim reprezentacijama sve od Australije do Kanade. Četiri ili tri selektora porijeklom iz Bosne su odveli isto toliko reprezentacija na ovo Svjetsko, a koliko li igrača igra za susjedne Srbiju i Hrvatsku sam odavno prestao brojati. I previše! Zašto li je to tako!? Ako me neko pokuša uvjerit da je to zbog nacionalnih emocija tih pojedinaca neka pokuša izračunat sumu svih njihovih godišnjih primanja i neka je usporedi sa sumicama koje naša vladajuća mafija uložila u nogomet u BiH u proteklih godinu dana... ili rashode državnog budžeta i sve će tom nagovaraču na instant-balkanizam postat jasno! Odavno to više nije zbog nacionalnih emocija, mada bi mi svi voljeli da je samo do te, nama neprevaziđene nacionalne emocije. Nije. Do para je! Svaki savez koji ulaže, kad tad mu se isplati ulaganje i tačka. Nekom prije, nekome kasnije, ali uvjek se isplati. Zato bi zamolio naše sve-tro-nacionalističke pregače naših kolektivno usranih gača, da malo začepe svoje usrane čmarove i ako je ikako moguće da ni ne prde više. Previše je nama trpit 25 godina ovog seoskog i kočijaškog kriminala u BiH. A i od nas samih mi je muka. Da ste svaku marku koju ste dali kladionici, uplatili za reprezentaciju, mogli bi sebi klonirat novog Ivicu Osima ili platit Vahida Halilhodžića, ali niste Bošnje, jel de!? Zato Island jeste, kad vi niste, pa gledajmo njega na Svjetskom u Rusiji. E, Bosno moja, j(eb)aše li te li j(eb)aše, oni koji te ovakvom sebi i zamisliše i sebi napraviše! Da him valja.
Ma neću o nama, više! Da ne bih završio našom ratnom i poslijeratnom nasilu nametnutom naukom prebrojavanja. U ovom slučaju broja katoličkih naspram muslimanskih nacija i broja pravoslavnih naspram katoličkih, pa onda i naspram muslimanskih, pa broja katoličkih i pravoslavnih zajedno naspram muslimanskih... Pa Boga li vam j... više! Ovo je fudbal, nije ni Božić, ni Bajram! A sve i da jeste. Sram vas više i stid bilo maloumnici. Žalostan je ovaj naš objesni sistem, kad retardirani nazovi Bosanac navijajući za neke temo „(pre)velike“ nacije uzaludno pokušava pronaći mali djelić sebe, svoju krstić il svoju serđadicu. Pa ni onaj stvor iz Gospodara prstenova mu nije ravan, kad zacvili u mraku one pećine kroz zube: „My Precious!“
Da kojim slučajem Hrvatima nema Hrvatske, ni Srbima Srbije i oni bi „svi đuture“ navijali za gospod(ar)sku Njemačku i bRATsku Rusiju, a Bošnje, zna se brate, za Erdoanovu bezevolutivnu Tursku, kad im već nema Bakirove neprosperitetne Bosne. Talijani kao rezervna opcija Hrvatima su evo otpali, kao i Srbima njihovi kilavi Grci. A i inače ovo Sveto Naše Nacionalo Trojstvo iz tzv. Regije tzv. Zapadnoga Balkana, voli navijati i za Brazilce i za Argentince, posebno kad igraju protiv nekoga od Nas, ali i općenito i protiv svih drugih „slabijih“. Nije nama strano ni navijanje ni za jednu Englesku, ni za jednu Francusku, jer... volimo ti Mi brate velike! Nadoučeni i nadoučavani smo mi na njih. Nema tog stranog jezika da Bosanac nije na njemu zapjevao bar jednu, tamo-njihovo-narodnu, onako, za njihovu raju i za svoju dušu, još ako plate!' Ih!!!... Volimo ti mi i čizmu i kopačku, a od svih svjetskih čizama koje su nas gazale i svih svjetskih uglancanih kopački ponajviše obožavamo onu njemačku! Da se ne lažemo. Čista nam se nekako čini, kad gledamo iz ovog našeg blata i iz ove naše perspektive, a i dresovi. Bijeli brate!!! A znaju vala i odigrat, a da ih ni neuprljaju. Igraju do zadnje sekunde, a i kad ispadnu, ispadnu opet nekako kao gospoda(ri). Mi volimo da velikii gaze „male“ da bi i mi onda mogli naći neko svoje povoljnije mjesto među tim malima na FIFA-inoj ljestvici za ove nadolazeće i slijedeće kontinentalne kvalifikacije... Ma, samo nek ne zapuca, možda se dočepamo tog Eura 2020.!? Bio bi krajnji vakat... nije zbog mene, nego zbog djece... naše djece, bosanske. Bilo bi lijepo, prije nego i oni porastu i postanu priglupi nacionalisti i uhljebi, il ako budu „bolje sreće“ pa da i zaigraju za neku tamo Švedsku, Austriju, Švicarsku, Australiju, Kanadu... pa ko zna!? Uh!!! Možda i za Njemačku, pa kupe sinovi svom babi/tati/ćaći mercedesa jednog da se kaldrmom od Gradiške do Neuma provoza, a možda i okupa, onako usput... prvo na Jablaničkom jezeru, pa onda i ispod Pelješkog mosta. Sunce godi duši bosanskoj.
Rekoh neću o nama ovaj put, al evo ne mogu nešto, a i neću da šutim! Nek zašute malo ovi naši parazitski govnari koji su i nas i našu Bosnu prodali za svoj džep. Živjela nama ipak cijela Bosna, a s njom i cijela Hercegovina! A naši nacisitički govnari i njihovi uhljebi – crkli već jednom da-Bog-da! Lopata ni vama ne gine, ako budete dobre sreće.
Iako je nama već prvi snijeg pao, zima nam evo neka u srcu, i ćuna nam se skupila, a i mrak nam je pred očima, biće ovo izgleda jedan prelijep festival nogometa u Rusiji za nastupajuće vrelo ljeto 2018. Nek je sa srećom i Srbiji i Hrvatskoj, al samo nek ne osvoje.
Međunama. Onaj ko preživi. Pričat će!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci