ko je izdao ČOVJEKA



Nedavno pogledah jedan razgovor sa Igorom Mandićem, u kome je izmedju ostalog govorio i o jednom od vrhovnika bivšeg komunističkog sistema. Na pitanje moželi se komunizam zamijeniti odgovor je bio, može. Fašizam! Totalitarni sistem je zamijenio totalitarni. Ipak, utjeha je da se sistem uništava, samouništenjem i da mu usputne akcije nisu potrebne. U medjuvremenu, od komunizma u BiH nije ostalo ništa. Od 135 političkih partija nijedna nije komunistička. A one koje se zaklinju u socijaldemokratiju imaju lidere koji se ubiše demagogijom i praznom pričom. Sve se svodi na „Vidi mu glove“.

Socijaldemokratija je u dubokoj depresiji I ono nekoliko iskompleksiranih tipova koji za sebe vole reci da su lideri nije vrijedno pomena. Mi kao drzava kao politicki sistem upadamo u totalitarni sistem nacionalistickih partija , što se moglo prodati, prodato je. Ipak, Ako ukinemo sdp, df, našu stranku u bih, tj. Socijaldemokratiju, hoće li nam biti bolje?

Top of Form
Mislim da bi nam bilo isto. Šta će nam lijeve stranke... Podjelu teritorije su nacionalističke partije napravile ili zonu svog djelovanja. Ljevica u BiH ne postoji. Ko je to okupio sindikate (prave, ne Biberov) i od njih stvorio stranku? Niko! SDP je dio SDA koji je uzurpirao imovinu Saveza komunista i jebe Srbe iz Federacije da glasaju za njih, a Komšić je Hrvat koji jebe Bošnjake da glasaju za njega, kako bi on sjebao Hrvate. Gdje je tu socijaldemokratija? Takve je Lenjin prve odstrijelio. O njima je Marks u Kapitalu pisao. 1918 svjetska ljevica je rekla svoje mišljenje o Socijal demokratije. Oni su u krevetu sa kapitalistima. Kakva je to ljevica a privatizira imovinu državnu?  

Glavna greška BiH socijaldemokrata je što se nikada nisu pozabavili glavnim zadatkom, a to je borba za društvo socijalne pravde i solidarnosti ... umjesto da to rade oni se bave sitnim politikantstvom kojeg su doveli do savršenstva, ali vremenom ih je narod pročitao tako da ni to politikantstvo ne prolazi više ...

BIH je u mračnom TUNELU gdje su upalili REFLEKTORE da se ne može vidjeti gdje je kraj tog tunela.Narod treba da shvati da tu nema kraja i rahatluka dok god postoje SDA ,HDZ,SDS ratno huškačke grupice koje se nazivaju strankama a šire mržnju nacionalizam fašizam kriminal , korupciju jednom rječju SVO ZLO SVIJETA od njih je servirano.Kad se svemu dodaju brojni IMAMI, POPOVI i kojekakvi vjernici samoproglašeni 1991.God kompletiran je BOSANSKI LONAC da vječno kuha

Ko zna dali su izbori i glasanje regularni bez namještaljki.Ja čisto sumnjam da je to narod izglaso.Mafija sve štima kako im odgovara.Ako je to sve čisto regularno onda nešto sa narodom nije u redu da 20 godina iste greške pravi, glasa za one koji su ih istjerali sa posla, doveli do neimaštine. Da nije DIJASPORE bilo bi još gore i više gladnih. Dijaspora šalje svaki mjesec milione dolara svojim familijama .Mnogi rade i dva posla da bi poslali. Mnogi bi rado napustili BIH samo da imaju mogućnost.Onda bi ostale čiste stranke NACIONALISTIčKE bez kako zovu OSTALIH.


 Za stanje u zemlji veću odgovornost nose lijeve stranke, tj njihovo vođstvo. Odviše sujetni, vrlo kratko kreativni i kritični prema stanju, čim se dočepaju fotelje inertni i lojalni desnim strankama, okupljeni u Sarajevu zanemaruju i rad i probleme drugih, članstvo i birače upotrebljavaju za svoje uhljebljenje, a ne napredak društva. Izdani glasači kasnije većinom ne glasaju ili traže da daju glas manjem zlu i u svemu tome profitiraju nacionalne stranke. Mijenjanje stranačkih dresova, rascjepkana lijevo orijentisana ekipa govori o nedostatku snage da se napravi nešto konkretno za narod i ličnim ambicijama pojedinaca. Vratiti povjerenje glasača, poraditi na odgovornosti ili će se samoukinuti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti pakt sa vjevericama

Snijeg, sneg ili snjeg. Da li je to bitno

Da li su Hercegovci, Hercegovci ili su Bosanci